راهنمای خرید اجاق گاز
یکی از کاربردی ترین لوازم در آشپزخانه اجاق گاز است که باید در انتخاب آن بسیاردقت کرد و برای اینکه دستگاه در طول سالیان سال کیفیت خود را حفظ کند باید دانستنی ها و نکات مهم راجع به اجاق گاز را بدانید. به طور کلی اجاق گازها دارای مدل ها و انواع مختلفی هستند که قصد داریم در مورد اجاق گاز های صفحه ای که امروزه بسیار روی بورس می باشند برای شما بپردازیم. همچنین نکاتی مهم درباره اجاق گاز وجود دارد که می تواند در زمینه نگهداری و استفاده از این دستگاه موثر باشد.
سوالات درباره نکاتی که باید درباره اجاق گاز بدانید
حرارت شعله اجاق گاز چقدر باید باشد؟
یکی از خواص مهم اجاق گاز گرمای ساطع شده از مشعل هاست.
گرمای مشعل معمولاً بر حسب BTU (واحد حرارتی بریتانیا) مشخص می شود و نشان دهنده گرمای تولید شده در یک ساعت است.
اغلب، اجاق گاز دارای مشعل هایی با دمای خروجی متفاوت است.
مشعل با خروجی بالا 10000 تا 20000 BTU
مشعل با خروجی متوسط: 5000 تا 10000 BTU
مشعل های خروجی پایین: 3000 BTU یا کمتر
ک مشعل با خروجی بالا برای جوشاندن سریع یک قابلمه بزرگ آب و برشته کردن مناسب هستند، در حالی که مشعل های کم توان برای دم کردن برنج یا چای مناسب هستند.
برخی از مدلهای اجاقهای گرانقیمت دارای محدوده حرارتی بالاتر و مشعلهای سنگینی هستند که میتوانند به 20000 BTU یا حتی بیشتر برسند.
بسته به نوع آشپزی که انجام می دهید، مشعل هایی با قابلیت حرارت بالاتر می توانند مفید یا هدر دادن انرژی باشند.
اندازه و ابعاد اجاق گاز چقدر می باشد؟
ابعاد اجاق گاز معمولا بستگی به تعداد شعله ها دارد و از حدود 56 در 30 سانت (دو شعله ) تا 90 در 50 (5 شعله) و درموارد خیلی جزیی تا طول 107 سانت در بعضی از برند ها (6 شعله) متغیر می باشد که هر فرد برای تهیه اجاق بنا بر استفاده خود می تواند انتخاب مناسبی داشته باشد.
برنامه ها و سیستم های کنترل اجاق گاز
دارای چند کنترل مدرن قابل برنامهریزی
دارای تایمر و گاز های جدید هوشمند
دارای نمایشگرهای LCD
روشهای پخت و پز پیشرفته
آیا میدانید اجاق گازها چه سیستم ایمنی دارند؟
کنترل های قفل کودک
جلوگیری از احتراق تصادفی
ترموکوپل
اجاق گاز از چه قطعاتی تشکیل شده است؟
سر شعله
فندک
ترموکوبل
دستگیره
ترانس
ولوم
مگنت، بوبین
فرق بین اجاق گاز برقی و گازی در چیست؟
هنگامی که نوبت انتخاب بین اجاق های گازی و برقی میرسد، تفاوت ها بسیار کم و انتخاب بسیار سخت است.
با وجود اینکه کنترل چراغهای گازی آسانتر است، اجاقهای هالوژنی، خدماتی مانند چراغهای گازی را ارائه میدهد، گرمای آنها بسیار سریع است و به راحتی نیز خاموش میشوند.
اما هرگونه سوختی که انتخاب کنید، اکثر غذاهایی که امروزه ما طبخ میکنیم، سرخ کردنی یا بخارپز هستند که تولید بخار، بو و دود میکنند.
بنابراین تهویه مناسب به صورت هواکشها یا هود ضروری به نظر میرسد.
کنترل المنت های حرارتی گازی آسانتر است،
اجاقهای هالوژنی برقی کارکردی مشابه المنت حرارتی گازی دارند.
اجاق برقی به راحتی خاموش میشوند و گرمای زیادی دارند.
تهویه اجاق های برقی بهتر است